Naturum vattenriket på kvällen

Ett av mina favoritställen är Naturum. Jag brukar vara där så ofta jag kan, på vintern ser man uttrarna där och även kungsfiskaren. Naturum på dagen är storslaget, men Naturum vattenriket på kvällen är helt underbar. 🙂 Speciellt på vintern och runt juletid när det är julsmyckat med mycket ljusen.

Naturum vilar på sjöbottnen, med pålar som trängt genom moränen ner på fast “mark”. Det ligger faktiskt mitt i naturen, trots att det bara är fem minuter till city! Naturvägledarna är mycket kunniga och upplysta om naturen kring Kristianstads vattenrike. Jag åker alltid dit när det är öppet, när jag kan, och prata med den fina personalen.

På sommaren är det mycket fågelliv, men även på vintern. Då har man stor chans att se havsörnar flyga över Naturum, mellan Tosteberga och Lillö/Norra Lingenäset. Naturum har även satt upp fem fågelbord vid Linnérundans början, och de fåglarna brukar jag studera, mycket kul och lärorikt.

Ni kan läsa mer på deras hemsida, ►Naturum vattenriket Kristianstad◄, där ni hittar öppettider, program och mycket annat. Naturum brukar också arrangera aktiviteter, både för barn och vuxna. I fjol gick vi från Norra Lingenäset, genom Näsby fält och Isternäset till Lillö. En mycket rolig och intressant promenad på några timmar där vi åt ute i naturen.

Så har ni tillfälle, besök Naturum vattenriket på kvällen! 🙂 Tågstationen ligger fem minuters gångväg från Naturum.

English

Framsidan av Naturum
Naturum brons början, från parkeringen
Staden ligger bara ett stenkast ifrån Naturum
Naturum bron från tivoli hållet sett
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

2 Responses to Naturum vattenriket på kvällen

  1. Du fotar alltid så vackert i mörker John!! 🙂

    • Tack 🙂 Stativ och lång slutartid, Man får experimentera lite med tiden innan an får det rätt, men man blir van ganska snabbt. När det är lampor i närheten så blir det lite annorlunda, då kan de bli för ljusa så man måste mörka ner dem i redigeringen. Kameran ser ju bara det man “siktar” på, den ser ju inte som våra ögon.