Allt har en baksida-Även Naturum

Så sant som det är sagt. allt har en baksida-även Naturum. 🙂 Detta är vad man ser av Naturum när man går från city över bron. Det är ett härlig bygge, ett arkitektoniskt mästerverk, tycker jag. När man ser bilder på Naturum brukar det mestadels vara framsidan som vetter mot parkeringen. Jag ar bara tagit några enstaka bilder på baksidan, och det på långt avstånd.

Helge å som rinner under Naturum-bron har frusit till, och det hände när det blåste kraftigt. Blåsten gjorde så att vågorna frös i vågform. Från Helge å rinner det en ränna som är cirka två meter djup. Den fyller bassängen och Naturum-sjön med vatten. Sjön är endast cirka en meter djup, så det är bra fiskevatten för uttern Sjön och bassängen är full med småfiskar.

Naturum med broar vilar på betongfyllda stålpelare, och träpelare. Det ska jag berätta mer om och visa foto på i kommande inlägg. Det är inte så några pelare precis. Kristianstad ligger ju nära havsnivån, och har också en plats där Sveriges lägsta punkt ligger, 2,41 meter under havsytan.

English

Baksidan av Naturum, sett från Kristianstad citys håll
Helge å vid Naturum-bron
Helge å vid Naturum-bron
Rännan som flyter in till bassängen och Naturum-sjön, från Helge å
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

2 Responses to Allt har en baksida-Även Naturum

  1. Ja, det är verkligen ett snyggt bygge och det kommer till sin rätt på din bild. Men så häftigt med den vågiga isen! En sån där sak som jag hade blivit salig över att se. Fina bilder!

  2. Very beautiful photos! It looks amazing while river is iced- over with the pattern like waves 🙂
    Here is spring right now !