Oväder över Fjälkinge

Igår hade vi vårt vanliga tisdagsmöte på fotoklubben. Vi träffades i klubblokalen för att gå igenom den första deltävlingen av tre. Som vanligt var det mycket trevligt med mycket skoj, och naturligtvis foto prat. Uppslutningen var stor, stolarna runt det stora bordet i samlingslokalen räckte precis. 🙂 Jag kommer inte ihåg om vi varit så många någon gång.

En av medlemmarna, Malin, hade med sig en massa dvd skivor, därav fyra stycken från Moderskeppet som handlar om Photoshop. De är gjorda av de mycket kunniga personerna, Mattias Karlsson och Anders Jensen. I den fjärde, Photoshop för naturfotografer, är det Patrik Larsson som är lärare. Jag abonnerar på Moderskeppet, och kan se alla kurser online, men då kan jag inte använda datorn samtidigt. När jag sedan körde hem så var himlen mörk, men solen lyckades att tränga igenom molnen i horisonten, och jag tyckte det var så vackert.

Jag stannade på ett par platser på vägen hem, för att fotografera när solen var på väg ner bakom molnen. Efter ett par kilometer så blev det en riktig snöstorm! Snöflingor stora som femkronor vräkte ner. Men lika plötsligt som stormen kom, lika fort försvann den, skönt! 🙂
På sista fotot kan ni skönja både vattentornet, lite till vänster om mitten, och Allöverkets skorsten, till höger om mitten.

English

Oväder över Fjälkinge.
Oväder över Fjälkinge.
Oväder över Fjälkinge.
I bakgrunden ser man vattentornet i Kristianstad, och Allöverket.
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

5 Responses to Oväder över Fjälkinge

  1. Härlig väderdramatik. Och en ny bra utgångspunkt för diskussion om bildbearbetning. Är det fråga om något annat än olika smak? När jag tycker att den första bilden är överbearbetad, och att de övriga tilltalar mig mer estetiskt?
    Ellington

    • Jag har redigerat alla bilder likadant. Solen bröt igenom på de två första fotona, och solens strålar gör att det blir den gula färgen som det är. Det är tillfälligheter som gör det.När solen går upp bakom moln, och strålarna bryter igenom så kan det bli en färgkaskad. 🙂

  2. Så vackert gult i den första bilden.
    Du beskriver så fint i dina texter som om man var där på plats. Gällande fotoklubbar så har jag själv funderat lite, det måste vara kul att vara ett gäng som alla gillar samma sak…att fota 🙂

    • Det är både jättekul och lärorikt. 🙂 Alla kan lite om varje, om varje, och derasamlade kunskaper täcker det mesta inom fotografering och redigering. Jag är bara en riktig nybörjare jämfört med dem, men jag har lärt mig en del genom åren. Det enda som jag inte fattar är deras tycke och smak på foton. Vi har har en deltävling, där en annan fotoklubb bedömde bilderna, och det var minsann rena konstkritiken de gav. 🙂 Min smak är speciell, det vet jag. 🙂 Att vara med i en fotoklubb gör att du utvecklas otroligt snabbt och har alltid någon/några att rådfråga. Sedan är det gemenskapen med, att vara ute och fota tillsammans.