En vandring i naturen Del III

Nu har jag nästan kommit fram till Aludden, då jag gör en avstickare ner mot Araslövssjön. Vattenståndet är fortfarande högt så fältet är fullt av vatten. På andra sidan sjön ligger Karpalund och dammarna. Silon i Karpalund sticker upp som ett landmärke, den syns på långt håll. Här var det flera fåglar som flög omkring, men jag hade mitt 18-200mm objektiv på, och orkade inte byta… På fältet såg jag några stora gamla ekar, säkert ett par hundra år gamla, det är fina träd. 🙂

Efter att jag plumsat omkring i det översvämmade fältet gick jag upp till vägen igen, andra sidan Aludden. Jag gick tillbaks till biodlingen som finns där. När jag gick här första gången hörde jag plötsligt ett högt surrande, jag trodde det var getingar, vilket jag avskyr. Det var ett så högt ljud att jag trodde det var ett stort getingbo! 😀 Bina hade inte vaknat än, men det ska nog inte dröja länge till.

Det stormade bra idag, och det gjorde att himlen ändrade sig hela tiden. Ena stunden molnigt, andra nästan helt molnfritt.Men det var iallafall varmt. Detta var ju en oplanerad promenad, annars hade jag gått ända till Lillö, en promenad på fyra fem timmar i den sköna naturen.

English

Det öppna fältet bakom Aludden.
Du kan se silon i Karpalund i bakgrunden.
En gård på andra sidan Araslövssjön.
De stora mäktiga ekarna.
Biodlingen i Aludden.
Aludden.
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

3 Responses to En vandring i naturen Del III

  1. Du lyckas verkligen få mig att vilja besöka de här platserna.
    Ellington

  2. Hej John. Der er så mange fine vandreture i Sverige.
    Det bedste jeg ved er, når det blæser og lyset skifter karakter. Når skyerne flyver hen over himlen, og kaster skygger på marken 🙂
    Tak for en dejlig vandretur!

  3. Så vackert fotat på naturen John! 🙂