En liten tur i Kristianstads city

I eftermiddags tog jag en liten tur i Kristianstads city. De var ett bra tag sedan jag var där och fotograferade. Tyvärr var det inte en av de bästa dagarna att fota i city. De byggde karuseller på lilla torg, och på södertorg var öltältet rest. Det är “sommar i  city”, som det heter nuförtiden. Innan hette det Kristianstadsdagarna, och då var det en riktig fin festival som varade i en vecka över hela city. Nu har de krympt det till två dagar och på en liten plats, där det råder monopol för ölförsäljningen.

Jag tog iallafall några foton på några fina konstverk som finns lite varstans i staden. Det fins många fler över hela city, plus många fina konstverk i tivoliparken.

English

Ikaros fontänen på stora torg. Kommunhuset i bakgrunden.
Fontän på lilla torg.
Grand nattklubb. En av Kristianstads inneställen.
Romeo och Julia. Ett konstverk på Östra storgatan.
Staty av en filmmakare. Kristianstad var Sveriges filmstad i början av 1900-talet.
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

6 Responses to En liten tur i Kristianstads city

  1. Romeo och Julia är ett festligt konstverk, man blir full i skratt, man har ju det unga kärleksparet i tankarna. Så fint! Filmmakaren är i samma frejdiga anda, jättefin. Men Ikaros – är det efter kraschen, hans trasiga vingar? Roligt med statyer!

  2. Det var länge sen jag var i Kristianstad. Då åt jag en tjillevippenbakelse vill jag minnas.

  3. Gillar första bilden extra, den är så fint fotat 🙂

  4. Roligt att se lite av Kristianstads city. Hade exakt samma tankar om konstverken som “Jag”. Så jag hoppar över det jag hade skrivit. Ser i alla fall mysigt ut!