Mitt favoritställe Lillö

Något som vi har gemensamt, alla vi som fotar, är att vi har en favoritplats. Mitt favoritställe Lillö, tröttnar jag aldrig på att fotografera. Jag har tagit många foton på allting omkring Lillö, våtmarkerna, Helge å, borgruinen och såklart, vyn över Kristianstad. Varje gång jag fotograferar på Lillö känns det som om det är första gången jag fotar där.

Jag har fem absoluta favoritplatser runt omkring Kristianstad. Förutom Lillö är det Naturreservaten Hercules och Håslövs ängar, Snokleden med mina favoritdjur, snokarna och Karpalundsdammarna. Ibland tänker jag på att jag fotograferar “sönder” platserna. 🙂 Men jag fotograferar för att jag älskar det, det är min passion och jag vill dela med mig av mina fotografier.

Det har vi som fotograferar och bloggar också har gemensamt. Vi vill dela med oss av våra fotografier och de platser som vi tycker så mycket om. Nu när våren är här så får man ny energi, speciellt när vintern varit så usel som det var i år. Våra favoritplatser blir precis som “nya”, som om det är första gången vi är där, när det är liv och rörelse igen.

Är det inte en härlig tid vi har framför oss. Antingen vi fotograferar, eller “bara” njuter av att vara ute i naturen. Äntligen är det helg igen och jag ska bege mig ut med kameran i högsta hugg, hoppas att vädrets makter är nådiga.

English

Vy över Kristianstad.
Vy över Kristianstad.
Vy över Kristianstad.
Lillö Borgruin.
Lillö Borgruin.
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

6 Responses to Mitt favoritställe Lillö

 1. Visst är det sant – att du kommer med nya ögon till gamla platser. Det är en njutning.
  Ellington

 2. I takt med att jag lär mig mer om komposition och foto i övrigt “ser” jag mer och mer bilder på platserna som jag besöker. Väder och vind kan också hjälpa till. Åker jag 10 dagar i rad till något av mina smultronställen kan jag komma hem med 10 helt olika bilder. 🙂

  • Japp, visst är det så, Ludwig. Idag hade jag enorm tur på Karpalundsdammarna. Brun kärrhök, fiskgjuse och en räv! 🙂 plus de “vanliga” fåglarna.

 3. Vad härligt, jag har inte riktigt hittat någon favoritplats än, eller jo gamla delen av Strängnäs med sina 1800-tals hus och smala gränder. Kan man fota sönder en plats, det är ju alltid något som ändras. Naturen, ljuset, årstiden..
  Nu ligger i alla fall lilla kameran laddad i jackfickan så lite mer bilder ska det allt blir 🙂
  Hoppas du får en fortsatt trevlig helg.