Kråkan och ormvråken – The crow and the buzzard

När jag var vid Karpalundsdammarna för ett par dagar sedan såg jag en kråka jaga en ormvråk. Kråkor är inga fega fåglar som ger sig på ormvråkar som bland annat har kråkor på sin meny. Jag har sett flockar med kråkor jaga iväg havsörnar från sina byten. De irriterar rovfåglarna som till sist ger upp och lämnar sitt byte. Varför den här kråkan jagade ormvråken vet jag inte, kanske den var i närheten av deras revir. Fotona tog jag på långt avstånd, så kvalitén är inte den bästa, men tycker det är rolig bilder.

When I was at Karpalund ponds for a couple of days ago I saw a crow chasing a common buzzard. Crows are no coward birds who go on buzzards that have crows on their menu. I have seen flocks of crows chase away sea eagles from their prey. They irritate the birds of prey that finally gives up and leaves its prey. Why this crow chased the buzzard I do not know, maybe it was near their nest. I took the photos on a long distance, so the quality is not the best, but I think it’s funny pictures.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek-Click on the images to see them in larger size.

Kråkan jagar en ormvråk-The crow is chasing a buzzard.
Kråkan jagar en ormvråk-The crow is chasing a buzzard.
Kråkan jagar en ormvråk-The crow is chasing a buzzard.
Ormvråk-Common buzzard.
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

10 Responses to Kråkan och ormvråken – The crow and the buzzard

  1. Det var en stöddig kråka hahaha.

  2. Ha ha – the crow is feeling big for its britches and forgot how much smaller it really was.

  3. I can just imagine the anthropomorphic thoughts going through the buzzard’s mind as it flees the crow

  4. De är inte bara stöddiga, de är ganska smarta också. Minns när en flock – i och för sig skator – jagade upp min katt i ett träd (han hade väl varit busig). Högre och högre upp drev de honom genom att anfalla underifrån, de hade helt klart en plan för hur de skulle bli av med honom 🙂

  5. Kul bilder … och kråkfåglar är intelligenta fåglar som vet hur man gör med både det ena och andra 🙂 Har sett hur korpar jagade iväg en havsörn från en åtel en gång och där hade örnen inte en chans …

  6. Haha fantastiska bilder John! Jag trodde absolut inte i hela världen att en kråka skulle jaga en ormvråk 😀

  7. Vet att kråkor är väldigt smarta och intelligenta men ändå. Helt otroligt att de ger sig på ormvråk och havsörnar. Imponerande.