Trolle Ljungby slott med fotoklubben

I tisdags var jag på Trolle Ljungby slott med fotoklubben. Jag har varit vid slottet och fotat förr, men aldrig på baksidan som är privat. En på fotoklubben hade ordnat så att vi fick komma i på slottsparken och fotografera. Trolle Ljungby slott är byggt på grundmurarna på en borg från 1525, som blev nerbränd. Huvudbyggnaden uppfördes 1629, och tillbyggnaderna 1633 och den senaste, 1787.

1806 byggdes stenbron som går till ladugårdarna. På motsatt sida finns också en stenbro som går till huvud entrén. Sådana vackra broar byggs inte längre.

Slottet har även en egen kyrka som ligger bara en bit ifrån slottet. De äldsta delarna av kyrkan är från 1200-talet, och den sista tillbyggnaden kom 1695. Här kan du se bilder på kyrkan som jag tog i fjol ►Trolle Ljungby kyrka◄ Fler bilder på slottet finns här ►Trolle Ljungby slott◄ Slottet är mycket vackert på kvällen. Dessa foton tog jag i vintras ►Trolle Ljungby slott på kvällen

English

Trolle Ljungby slott med stenbron över vallgraven.
Stenbron över vallgraven.
Baksidan av slottet.
Baksidan och högra gaveln.
Högra gaveln.
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

12 Responses to Trolle Ljungby slott med fotoklubben

 1. Vackra bilder på pampig byggnad! Vad grönt det är hos dig nu 🙂

 2. Arletta Ellington says:

  Ett riktigt skånskt slott med anor! De formklippta buskarna i parken är som symboler för människans kamp med naturen tänker jag.
  Mycket vackert och intressant
  Ellington

 3. Lovely architecture John.
  Leslie

 4. Vilket tjusigt ställe, och fina bilder! 🙂

 5. Härlig plats och vackra bilder.

  Jag har kört förbi slottet ett par gånger men aldrig tänkt tanken att stanna för att knäppa av ett par bilder.

 6. En imponerande och vacker byggnad igen. Fastnade lite extra för bron. Gillar dessa gamla murar skarpt.

 7. Instämmer i de andras kommentarer, väldigt fin bildserie!