Gammalt förfallet hus

Idag när jag var ute och körde en runda stötte jag på detta, ett gammalt förfallet hus. Jag har faktiskt kört förbi det flera gånger utan att lägga märke till det. Jag tror det är byggt i mitten eller slutet av 1800talet , och var säkert ett fint hus då.

Av storleken att döma, och antalet fönster, så var det inga fattiga människor som bodde där. Kanske det var arrendebönder, bönder som odlade på hyrd mark, det är mycket åkermark i området. En bit ifrån ligger en stor gård som verkar obebodd, men det är säkert djur i ladorna. Utanför går några får och betar.

Som alltid när jag träffar på gamla övergivna hus så undrar jag om bakgrunden. Varför lät de huset förfalla? Övergav de huset innan det förföll? Frågorna är många. Men detta hus verkar att få nytt liv. Vad jag kunde se så renoveras det. Själva panelen på huset är i bra skick, värre är det med stengrunden.

Men huset står säkert stadigt på den, och renoverar de så säkerställer de även stengrunden. Framför huset står fortfarande den gamla vattenpumpen kvar, eller gårdspump som det också heter. Jag kikade inuti, och det verkade rätt bra där, men att renovera ett gammalt förfallet hus kan ha sina sidor. Att det ser bra ut okulärt är ingen garanti för att det är bra.

Hur mycket jobb det är att renovera gamla hus vet man först när man börjar jobba med det. Överraskningarna kommer säkerligen alltid, så det gäller att vara förberedd på mer jobb än vad man tror.

English

Framsidan på huset
Husets ena gavel
Husets baksida
Husets baksida och gavel
Gammal vattenpump eller gårdspump som det också heter
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

2 Responses to Gammalt förfallet hus

  1. Ja, det kan bli dyrt. Man säger väl att det kan kosta mera än att bygga nytt. Ändå är det fint när man kan rädda så gamla byggnader.

  2. Una Bonita Serie En B&W… Feliz Año 2017, Un Saludo.