Ett gammalt båtvrak

Hösten 2015 var jag vid Valje-viken efter att jag besökt Åke i Lörby. Jag fick syn på ett gammalt båtvrak och naturligtvis måste jag fotografera det. Jag har gjort ett inlägg med andra bilder efter att jag fotade den, det var en fin höstdag den 27 November! På fotona kan man nästan tro att det var sommar, men jag kommer ihåg att hösten 2015 var varm. Jag hittade den största snoken vid Hammarsjön den 23 Oktober. 🙂

Båtvraket i Valje hade visst legat där i många år, fick jag höra. Men idag är den tyvärr borta. På den tiden tog jag inga HDR bilder, vilket hade varit häftigt att ta på båten. Det var en rejäl lutning på den, jag hade svårt att hålla mig på benen när jag hoppade på båten. Relingen var även borta, så hade jag halkat hade det slutat med att jag hamnat i plurret. 🙂

Det är intressant med sådana här gamla ting, hur förliste den? Hände det ute på havet, eller vid den gamla stenbryggan den ligger vid? Frågorna är många, och svaren är få. Förliste den ute p havet så måste de ha bogserat den, men varför till Valje-viken i så fall? Jag tror att den fick bredsida när den låg förtöjd vid bryggan, men man vet ju aldrig.

English

En gammal förlist båt
Den låg intill en gammal stenbrygga
Jodå, den lutade bra mycket! Var svårt att hålla balansen. 🙂
Styrmanshytten. Undrar hur längesedan den användes…
Klicka på bilderna för att se dem i större format. Besök gärna vårt stora fotogalleri, länk finns i menyn - Click on the images to see a larger view. Please visit our large photo gallery, link is in the menu.
Share this

5 Responses to Ett gammalt båtvrak

  1. Alltså gamla vrak är intressanta och har sin charm. Vet inte om jag hade riskerat att hamna i vattnet med kameran! i handen 😀 Styrmanshytten berättar säkert en hel del om man letar där bland alla saker. Man blir väldigt nyfiken på vad som har hänt.

  2. Båtvrak har jag ännu inte fotat något, men däremot bilvrak. Vilken lycka att upptäcka ett båtvrak, men lite vanskligt att klättra ombord. Förstår att nyfikenheten tog överhanden och fina bilder fick du. Jag blir förtjust i andra bilden där man ser hur båten lutar.

  3. Fina bilder och vad spännande! 🙂

  4. Jag älskar båtvrak! Synd att de tog bort den, den hade ju kunnat bli något av en turist/besöksattraktion.